En av de trevligare sakerna runt jul är att bli bjuden på Julbord. Det är långt ifrån varje år så sker, men förra året blev Ministern bjuden till Sundspärlan i Helsingborg på julbord. Men ack, madaro fanns det inget av vid deras veritabla maraton-julbord. Maten var det egentligen inget större fel på. Inget över sig heller och lite väl mycket halvfabrikat kanske, och inte så mycket genuin julkänsla som man förväntar sig, utan mer “Mamma Scan”-känsla och skolservering. Lite trist, men det gick trots allt att stå ut med.

Men när man konstaterar att tomtegröten är knaprig och saftsåsen vattnig då blir man bedrövad. Det värsta var dock hetsen. Redan innan andra rundan började det tunna ut märkbart bland faten, och efter andra rundan slutade personalen att fylla på! Det var “slut”… (Skandal!).

Sedan fick man slänga i sig tredje rundan för att då skulle gröten fram! Något så oskånskt har jag aldrig någonsin varit utsatt för! Phy för fagerlund… Stress vid julabored!? Det borde förbjudas i Skånelagen!

Visserligen var showen trevlig men att inte få gå o pilla bland faten och plocka trivselbitar var mycket osympatiskt. De ska va mö mad, go mad o mad i rättan ti – och det kräver att man inte tullar på kvalitén eller stressar folk runt julaboret.

Antingen får Sundspärlan skärpa till sig å det grövsta eller så får man hoppas att man aldrig hamnar där igen.

Julbord och stress borde förbjudas i lag. Liksom halvfabrikat från charkdisken…